Shkurtimi i buxhetit, legalizim i evazionit

on 22/08/2015 - 02:09 pm

Nga: Preç ZogajFakti i rënies në pikiatë të të ardhurave nga Tatimet dhe Doganat, mbi njëqind e pesëdhjetë milionë dollarë në shtatë muaj, e ka shtyrë qeverinë Rama-Meta të ndërmarrë rishikimin e buxhetit për pjesën e mbetur të vitit. Kjo nënkupton shkurtimin e një numri të madh projektesh, si dhe zvogëlimin e hyrjeve në arkën e shtetit, si një masë që do të synojë të përputhë sa të jetë e mundur planin e ulur me të ardhurat faktike, pra, për ta thënë ndryshe, të driblojë dë ...

Jozefina me uniformë lufte dhe Basha me rroba banje

on 19/08/2015 - 02:11 pm

Nga: Andi Bushati
Opozita e opozitës së Bashës duket se po bën një kapërcim 180 gradësh duke e sulmuar kreun e ri të PD-së, fillimisht nga pozicione të të moderuara dhe tani pas humbjes së zgjedhjeve lokale, nga një këndvështrim radikal.  Pra në më pak se dy vite lideri i ri i PD-së e ka parë veten të shigjetohet në të majtë dhe në të djathtë të vet. Fillimisht qenë një grup deputetësh, të cilët duke mos miratuar mënyrën se si ai u katapultua në krye të partisë, mënyrën se si ai afroi njerë ...

Dallimet mes të majtës dhe të djathtës

on 01/07/2015 - 01:53 am

Nga: Dennis Prager
Shumica e amerikanëve mbajnë ose qëndrim liberal ose të konservator ndaj shumë çështjeve. Megjithatë, në shumë raste ata e kanë të vështirë ta shpjegojnë pozicionin e tyre ose pozicionin që kundërshtojnë. Por nëse nuk i shpjegon dot të dyja anët, si mund ta dish që ke të drejtë? Të paktën, është e nevojshme që të kuptosh të dyja pozicionet, liberal dhe konservator, me qëllim që të kuptosh qëndrimin tënd.
Unë jam rritur në një botë libreale – në shkolla të N ...

Liria në pazar

on 29/05/2015 - 04:46 pm

Nga Ardian Vehbiu
Në çdo vend të botës me demokraci të konsoliduar, një deklaratë si ajo e Presidentit Nishani do të kishte shkaktuar debate të pafund, nga shumë sektorë të jetës sociale. Në Shqipëri pati ndonjë reagim, por jo siç mund të pritej.
Deklarata e Presidentit shqiptar, Bujari Nishani, për zgjedhjet vendore të 21 qershorit 2015, ishte përnjëmend shpërthyese, sepse fliste për konceptin e votës në demokraci, por njëkohësisht përmendte fare hapur edhe patologjitë shqiptare.
Në fillim Presidenti shqiptar u kujtoi qytetarë ...