Pas krahëve të Ilir Metës

on 10/09/2015 - 08:50 pm

Nga: AGRON GJEKMARKAJ
Pas krahëve të Ilir Metës zien një intrigë e madhe. Një thashethemnajë politike është ulur mes nesh prej kohësh. Edi Rama dhe enturazhi i tij duket se janë arkitektët e kësaj ngrehine. Mozaikut nuk i mungojnë ngjyrat e ndërkombëtarëve. Nevoja për të mbajtur pushtetin dhe frika se mos nga i njëjti e humbasin atë sjell një çoroditje alogjike. Për Ilir Metën kanë nevojë të gjithë dhe sapo e përmbushin atë (nevojën), i zapton dhe udhëheq frika, i ndezullon ideja si mund t’ia hedhin, jo nga ndonjë p ...

Ç’është ky shtet i turpshëm?

on 07/09/2015 - 09:36 am

Nga Spartak NgjelaÇeshtë ky shtet i turpshëm? Si ka mundësi që të drejtohemi nga njrëz që nuk kanë asnje minimim përgjegjësie? Si mund të jetohet në një vend pa gjyqtarë, pa deputetë, pa prokurorë: pa Ligj që të të mbrojë, pa një klasë poitikë që të dijë pse është e tillë? E pra, megjithatë shqiptarët jetojnë. Por me mendje të ngritur për të ikur nga Shqipëria: pa asnjë shpresë; sepse të gjitha ata që përmënda më lart vjedhin e vjedhin pa pushim. Dhe nuk e dinë as ata ...

A mund ta luftojë evazionin qeveria e evazionit?

on 06/09/2015 - 07:22 pm

Nga PREÇ ZOGAJ
A ka pasur turizëm këtë vit në Shqipëri? Pyetja duket pa kuptim. “Po”, përgjigjen të gjithë, duke pasur parasysh radhët e gjata të makinave nga Kosova, dyndjen tashmë rituale të vëllezërve tanë drejt bregdetit të vendit amë, kthimin ritual të mijëra e mijëra emigrantëve që vijnë çdo verë për pushime në Shqipëri, turistët e huaj që nuk mungojnë asnjë sezon, edhe pse jo të shumtë në numër, turizmin e brendshëm. Ministria përkatëse ka shifrat reale të numri ...

Sokaku i të Marrëve në Tiranë

on 26/08/2015 - 04:38 pm

Nga Kastriot Myftaraj
Sokaku i të Marrëve në Tiranë është rruga kryesore e ish-Bllokut të famshëm ku banonte udhëheqja komuniste e Shqipërisë. Pikërisht në nisje të këtij segmenti rrugor ishte postblloku (checkpoint) i ruajtur nga ushtarët e Gardës së Republikës dhe oficerët e Sigurimit të Shtetit, që ishte hyrja kryesore për në Bllokun e Udhëheqjes, siç quhej kjo zonë e mbyllur. Atje nuk mund të hynte askush që nuk ishte i ftuar nga “zotat” e “Olimpit’ komunist. Zyrtarisht ky është segmenti i rrugës “ ...