3 rezultate

Sokaku i të Marrëve në Tiranë

on 26/08/2015 - 04:38 pm

Nga Kastriot Myftaraj
Sokaku i të Marrëve në Tiranë është rruga kryesore e ish-Bllokut të famshëm ku banonte udhëheqja komuniste e Shqipërisë. Pikërisht në nisje të këtij segmenti rrugor ishte postblloku (checkpoint) i ruajtur nga ushtarët e Gardës së Republikës dhe oficerët e Sigurimit të Shtetit, që ishte hyrja kryesore për në Bllokun e Udhëheqjes, siç quhej kjo zonë e mbyllur. Atje nuk mund të hynte askush që nuk ishte i ftuar nga “zotat” e “Olimpit’ komunist. Zyrtarisht ky është segmenti i rrugës “ ...

Shkurtimi i buxhetit, legalizim i evazionit

on 22/08/2015 - 02:09 pm

Nga: Preç ZogajFakti i rënies në pikiatë të të ardhurave nga Tatimet dhe Doganat, mbi njëqind e pesëdhjetë milionë dollarë në shtatë muaj, e ka shtyrë qeverinë Rama-Meta të ndërmarrë rishikimin e buxhetit për pjesën e mbetur të vitit. Kjo nënkupton shkurtimin e një numri të madh projektesh, si dhe zvogëlimin e hyrjeve në arkën e shtetit, si një masë që do të synojë të përputhë sa të jetë e mundur planin e ulur me të ardhurat faktike, pra, për ta thënë ndryshe, të driblojë dë ...

Jozefina me uniformë lufte dhe Basha me rroba banje

on 19/08/2015 - 02:11 pm

Nga: Andi Bushati
Opozita e opozitës së Bashës duket se po bën një kapërcim 180 gradësh duke e sulmuar kreun e ri të PD-së, fillimisht nga pozicione të të moderuara dhe tani pas humbjes së zgjedhjeve lokale, nga një këndvështrim radikal.  Pra në më pak se dy vite lideri i ri i PD-së e ka parë veten të shigjetohet në të majtë dhe në të djathtë të vet. Fillimisht qenë një grup deputetësh, të cilët duke mos miratuar mënyrën se si ai u katapultua në krye të partisë, mënyrën se si ai afroi njerë ...