Krenaria e shqiptarëve në këmbët e lojtarëve

on 09/10/2015 - 05:48 pm

Nga: MARK MARKU
Besoj, në këtë moment, gjithë Shqipëria është e heshtur ashtu si shpirti im prej tifozi të humbur. E heshtur si shtëpia ime me televizor të fikur, pasi nuk e duroj më pamjen që vjen prej atij stadiumi që po braktiset pak nga pak prej tifozëve të pikëlluar. E heshtur si bulevardi “Dëshmorët e Kombit” i përndezur deri pak momentesh nga mijëra të rinj që kishin ngarendur të festonin fitoren kundër Serbisë. Të heshtur dhe të pikëlluar, sepse ekipi ynë kombëtar u mund në një ndeshje futbolli. Deri kët ...

Bomba e Baba Takut: Vendi drejt destabilizimit, ka skenar për të goditur Metën

on 28/09/2015 - 04:30 pm

Një letër e cila paralajmëron destabilizimin e vendit, nga kryetari i Komisionit Parlamentar të Sigurisë, deputeti i LSI, Spartak Braho, gjendet në duart e drejtuesve më të lartë të shtetit shqiptar.Burimet flasin se Braho, i ka shprehur Presidentit të Republikës, Kryeministrit, ministrit të Drejtësisë, Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë, Prokurorit të Përgjithshëm dhe drejtorit të SHISH, shqetësimin për një skenar që sipas tij mund të destabilizojë vendin.Mësohet se Braho thekson se ka prova të sigurta që perso ...

A po kuptojnë gjë qytetarët?

on 26/09/2015 - 04:49 pm

Nga: PREÇ ZOGAJ
Fjala është për skandalin e ish-CEZ-it, që në shpërthimin me gulshe, si të një fontane, po përcakton bashkë me disa skandale të tjera vjeshtën me stuhi të këtij viti në politikën shqiptare.Ka qenë një labirint qëkurse ka nisur në vitin 2010 kjo historia e CEZ-it çek, që erdhi e na bëri një bajgë të stërmadhe në vendin tonë të vogël. Ka mbetur një mishmash deri ditën e përzënies nga qeveria shqiptare tre vjet më vonë, tamam si ato telat e ngatërruar të lidhjeve të l ...

A nuk zgjedh një parti më të mirët në përfaqësimet e saj politike?

on 15/09/2015 - 02:00 pm

Nga Rexhep Meidani
Partitë politike janë shfaqur në fund të shek. XVII dhe në fillim të shek. XVIII. Revolucioni industrial dhe avancimi i demokracisë, me ndërtimin gradual të kombeve të industrializuara, i dha hov përfshirjes masive qytetare dhe rolit në rritje të partive politike. Vetë struktura e sistemit partiak dhe organizimi brenda partive politike, në kuadër të shtetit komb, ka mishëruar në kohë nivelin e demokracisë, përfshirë dhe lidhjen konkrete parti-qeverisje. Por, cili është misioni e objektivi i partive? Së pari, për të garantuar fuqi e nd ...